Грантові наукові програми Китаю

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32347/gbdmm.2021.97.0601

Ключові слова:

грантова аплікаційна система, високі технології, наукове співробітництво, постдокторальне стажування

Анотація

В Китайській народній республіці разом з Україною засновано міжурядовий Українсько-китайський центр Шовкового шляху, укладено низку контрактів із китайськими урядовими компаніями та підприємствами. Це відкриває нові можливості для українсько-китайського наукового співробітництва в рамках грантових програм Китайської народної республіки «Один пояс, Один шлях». Створено спеціальну онлайн платформу, яка представляє собою уніфікований онлайн портал для подачі заявок на участь українських науковців у грантових програмах КНР на проведення спільних наукових досліджень. Для участі в програмі потрібно зареєструватися на порталі для створення особистого кабінету, персонального облікового запису та ID номеру науковця, який використовується для подачі заявок на грантові проекти. Підготовка грантової заявки починається після попереднього визначення китайських партнерів та відповідного рівня гранту. Наразі Українсько-китайський центр впроваджує грантову програму постдокторського стажування, а також запрошує науковців до роботи в лабораторіях та дослідницьких групах Китаю.

Наразі з Центром співпрацюють понад 30 університетів, вони беруть участь у спільних наукових дослідженнях з робототехніки, машинобудування, інформаційних технологій, систем автоматизації, економіки, медицини, сільського господарства та ін. 2020 року Українсько-китайський центр Шовкового шляху, включено до реєстрів іноземних компаній, з якими рекомендовано співпрацю в освітній та наукових сферах для подачі грантових запитів Пекінської біржі високих технологій.

Біографія автора

Михайло Сукач, Київський національний університет будівництва і архітектури

Професор кафедри будівельних машин Київського національного університету будівництва і архітектури

Посилання

ISSN(print)2312-6590. Гірничі, будівельні, дорожні і меліоративні машини, 97, 2021, 68-71

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-07-29

Як цитувати

Сукач, М. (2021). Грантові наукові програми Китаю. Гірничі, будівельні, дорожні та меліоративні машини, (97), 68–71. https://doi.org/10.32347/gbdmm.2021.97.0601

Номер

Розділ

Інформація